hogy autója biztonságban legyen!

Jön Lily a repülő szelfidrón

A szelfibotnak hamarosan leáldozik, és ehhez nem lesz szükség természetellenesen hosszúra növesztett,rafinált lábujjakra sem, a kínaiak ezekkel rossz irányba tapogatóztak. A megoldás Kaliforniából érkezik, a levegőben, és Lily-nek hívják. 

 

Első blikkre egy továbbgondolt drónról van szó, de az Antonie Balaresque névre hallgató fejlesztő annyira forradalminak gondolja az egyelőre még fejlesztési fázisban lévő kütyüjét, hogy inkább repülő kameráról beszél.
 
A Lily Camera irányításával nem kell a tulajdonosának szenvednie, magától intézi a dolgokat. Ha, tegyük fel, fel akarod venni, hogy elmész papucsban a kisboltba, hogy aztán feltölthesd az utat, és az ismerőseid lájkolhassanak, izgalmas lehetőségek nyílnak meg előtted. Csak annyit kell tenned, hogy magadra erősíted a kamerához tartozó kis GPS-t, és a kamera ezután magától fog kisebb-nagyobb távolságra repkedni a fejedtől, miközben elkészíti a pár perces felvételt. Még arra is figyel, hogy a legjobb pillanatok semmiképpen se maradjanak ki: a hirtelen irányváltásokat érzékelve — elindulsz a zöldnél, elbotlassz valamiben — automatikusan felvételre áll.
 
A termékről készült promóvideóban snowboardozást mutogatnak a Lily képeivel, így az esés mellett a felugrás érzékelésének is van értelme. A fejlesztők azt mondják, a szerkezetbe benyomnak majd egy arcfelismerőt is, így azt is megoldják majd szoftveresen, hogy soha ne menjél ki véletlenül se a kép keretéből.
Még néhány hónapba beletelik, amíg a Lilyt meg is lehet vásárolni, de akkor már vízálló és esésbiztos is lesz az ígéret szerint. És akkor lehet majd vízről is indítani (szörfösök, műúszók, bombát ugrók, nincs több elveszett pillanat), vagy tényleg elég lesz fölhajintani a semmibe, aztán úgyis stabilizálja magát a beépített szenzoraival. A prototípus ezt még nem tudja, kipróbálták: a fizika törvényeinek engedelmeskedve leesett és darabjaira hullott. A Lily végső változatát Amerikában 899 dollárért adják majd, de előrendeléssel 500-ért is hozzá lehet jutni.
 
 
Forrás: index.hu